Quickstart handleiding Sitebuilder 7.0
 
1. Gefeliciteerd met de aanschaf van Sitebuilder 7.0. Vanaf vandaag mag je jezelf Webmaster noemen en beheer je je eigen website!

2. Login op je pakket en ga naar Instellingen
Hier kies je alvast een mooi lettertype voor je hele site. Je kan kiezen uit maar liefst 258 lettertypes!
Het lettertype wat je hier kiest wordt gebruikt voor je hele website en alle modules.
Verder kies je een lettertype voor het hoofdmenu en stel je alvast wat kleuren in voor de verschillende onderdelen van je website.
 
3. Paginas aanmaken en invullen
Klik op Paginas in het hoofdmenu en maak paginas aan. (Home, Over ons, Diensten, Portfolio, etc)
De paginas die je aanmaakt zijn meteen als link in het hoofdmenu van je website zichtbaar.
In het overzicht zie je de paginas die je aangemaakt hebt. Klik op Aanpassen om de pagina in te vullen met de pagina-editor.
Naast paginas kun je Subpaginas aanmaken, die komen in het hoofdmenu onder een hoofdpagina te staan.
Daarnaast zijn er nog Onderliggende paginas. Deze verschijnen niet in je hoofdmenu. Je kan vanuit paginas of subpaginas een interne link maken naar onderliggende paginas. Op deze manier kun je dus ontelbare paginas voor je website maken.
 
4. Handige Modules
Naast de normale paginas beschik je ook over handige Modules te weten: Webshop, Gallery, Downloads, Gastenboek, Mailinglist, Blog, Contactpagina met contactformulier, Routebeschrijving met Google Maps, Links met screenshots. Deze kun je allemaal met één klik aan- en uit zetten. Ga naar Modules in het hoofdmenu. Hier kun je kiezen welke modules je wil inschakelen voor je website. Tevens kun je hier alle modules beheren. Beheer van de modules spreekt grotendeels voor zich. Voor meer details: zie de rest van deze handleiding.
 
5. De Mobiele website activeren
Steeds meer mensen zullen jouw website met hun smartphone bezoeken. En als je zelf wel eens surft met je smartphone dan heb je vast wel gemerkt dat lang niet alle sites handig en overzichtelijk werken op zo'n klein schermpje. Daarom sturen we mobiele bezoekers door naar de geoptimaliseerde mobiele site.
 
De modules heb je geen omkijken naar, die hebben wij al voor je aangepast. Ze werken perfect op elke smartphone.
Wat je zelf moet doen is mobiele paginas aanmaken. Ga onder Paginas naar Mobiele Paginas. Hier kun je paginas voor je mobiele site aanmaken en invullen. Bepaal eerst welke informatie je een mobiele bezoeker wil voorschotelen. 
Minder is beter! Niet teveel paginas maken en niet teveel tekst! Uiteraard kun je teksten uit je reguliere site kopieren en plakken in je mobiele paginas.

Als je hiermee klaar bent ga je naar Instellingen. Boven staat: Smartphone gebruikers doorsturen naar mobiele site? Deze zet je op Ja.
Klaar. Bezoek je site nu maar eens met je smartphone en voila: Je mobiele website!
 
6. Header / Bovenbalk voor je website
Ok, dit is voor sommigen een lastige...
Helemaal bovenin je site wil je natuurlijk een mooie Header. Dit is een afbeelding bovenin je website (zie hierboven de meneer in het gras)
Hierin staat natuurlijk je logo (als je een logo hebt), misschien een slogan en eventueel enkele illustraties. En dan liefst in een pakkende collage.
Kan je dat wel zelf? Om eerlijk te zijn: Lang niet iedereen. Niet iedereen is grafisch vormgever natuurlijk. Je moet echt handig zijn met Photoshop of een vergelijkbaar pakket om hier iets moois van te maken. Als je er zelf niet uitkomt, dan kun je dit wellicht uitbesteden bij een handige neef, buurman, vriend of vriendin. En als je die niet hebt dan kun je een professionele Header bestellen bij ons.